Neem direct contact op: Algemeen: 070-4157120 Support: 070-4157119
nl-NLen-GBde-DE

Wat zijn de mogelijkheden van Ecmanage?

Het kleding management systeem van Ecmanage kent vele functionaliteiten. Door het systeem krijgt de leverancier complete controle over het bestelproces van werkkleding, PBM’s en gereedschappen. De software is enorm uitgebreid, hierdoor kan het proces volledig georganiseerd, gestructureerd en efficiënt verlopen. Ook werkt de software makkelijk en het verhoogt de gebruikerstevredenheid over het bestelproces.

Nu zijn er een aantal functionaliteiten die Ecmanage heeft die het bestelproces maximaal optimaliseren. In deze blog bespreken we deze punten en geven we voorbeelden uit de praktijk.

Bestellen met persoonlijke budgetten

Ecmanage werkt met budgetten. Hiermee kunnen de punten ingewisseld worden voor de kleding. Het is mogelijk om personen eigen budgetten te geven. Door persoonlijke budgetten te verstrekken aan de dragers, is het goed te monitoren wie er kleding kan bestellen.

Hoe ziet dit eruit in de praktijk? Hierbij een voorbeeld voor een supermarkt: Je bent supermarktmanager en je hebt iemand nieuw werken bij de kassa, de medewerker krijgt dan een persoonlijk budget om de nodige werkkleding aan te schaffen. Wanneer iemand twee jaar in dienst is, heeft deze persoon ook recht op nieuwe kleding dus krijgt diegene een budget toegerekend. Stel dat alle vakkenvullers nieuwe uniformen krijgen, kun je ook iedereen die in deze afdeling zit een budget toekennen.
Op deze manier kan de aanschaf van kleding goed gemonitord worden en is het overzichtelijk voor hoeveel budget er in totaal wordt besteld. De budgetten zorgen dat de kledingaanschaf niet onbeperkt is voor de dragers.

Bestellen van persoonsgebonden producten

Naast persoonlijke budgetten werkt Ecmanage met persoonsgebonden producten. Hierdoor kan een drager bepaalde producten bestellen die iemand anders niet kan bestellen. Je kan binnen een pakket aan een specifiek persoon producten toekennen.

Denk bijvoorbeeld aan de bouw: In de bouw moeten werknemers vaak ook werkschoenen dragen. Het kan natuurlijk zo zijn dat iemand schoenen op maat nodig heeft. Dan wil je niet dat iemand anders dit product ook kan bestellen. We noemen dit een persoonsgebonden product: Een product dat alleen één persoon kan bestellen en verder niemand anders.

Geregistreerd retourneren en inleveren

Retourneren en inleveren was nog nooit zo makkelijk. Het systeem kent de producten die de drager in bezit heeft. De producten die ooit besteld zijn, staan netjes genoteerd in het systeem waardoor de producten makkelijk te selecteren zijn om te retourneren of in te leveren. Het is hierdoor bijvoorbeeld niet mogelijk als drager om artikelen die je nooit besteld hebt te retourneren of in te leveren.

Als we kijken naar het voorbeeld van de supermarkt gaat het zo: de manager kan kiezen om artikelen te retourneren of in te leveren van zijn werknemers of het ze zelf laten doen. Daarnaast kan hij ook alle kleding van een afdeling in één keer inleveren of retourneren. Het is mogelijk om een medewerker te verplichten zijn kleding in te leveren als hij/zij uit dienst gaat. Hierdoor weet je zeker dat iemand geen kleding meer heeft met het logo van de werkgever.
Een ideaal systeem om overzichtelijk het bestellen, retourneren en inleveren van bedrijfskleding.

Koppelen aan een ERP-systeem

Eén van de voordelen van Ecmanage is dat er een mogelijkheid is tot het koppelen met een ERP-systeem. Dit werkt kostenbesparend, voorkomt fouten en verminderd de administratieve rompslomp. Ecmanage is te koppelen aan diverse ERP-systemen, waaronder AFAS Software, Cash Bedrijfssoftware en Exact Online.

Rapportages

Ecmanage rapporteert ontzettend veel en specifiek. Zo laat het bijvoorbeeld zien per drager en afdeling hoeveel er besteld is. Voor de boekhouding wordt er een rekeningoverzicht weergeven, een budgetoverzicht voor de dragers en een duidelijk overzicht van alle afdelingen en dragers. Ook de afzet en omzet van de afdelingen en producten kunnen worden gerapporteerd. Een overzicht van het assortiment en de voorraad is ook te vinden in het systeem en nog veel meer.

Naast al deze mogelijkheden kan er nog veel meer met Ecmanage. Ben jij benieuwd en nieuwsgierig naar al deze functies, neem dan contact met ons op, dan plannen we een demo in!

Meer functionaliteiten

Blog #1
Wat zijn de mogelijkheden van Ecmanage?

Geschreven door: Sanne

26 februari 2021